روشی تازه برای مقابله با تومورها
یک مطالعه جدید نشان داده که مصرف ویتامینC و اتخاذ رژیم غذایی مشابه روزه داری، می تواند برای درمان سرطان های تهاجمی مفید باشد. بر خلاف سایر روش های درمانی، در این روش به سلول های سالم آسیبی وارد نمی شود. این ایده برای اولی بار دردهه ۱۹۷۰ توسط لینوس پائولینگ مطرح شد که مقدار زیاد ویتامینC داخل وریدی می تواند سرطان را درمان کند. در آن زمان ایده وی را رد کردند.
اما تحقیقات اخیر نشان می دهدکه نظر وی درست بوده و دوز بالای ویتامینC به همراه رادیوتراپی و شیمی درمانی می تواند بقای افراد مبتلابه سرطان مغز را طولانی تر کنند. بررسی ها همچنین نشان داده اگر مصرف این ویتامین با رژیم روزه داری همراه باشد، اثرات آن تقویت می شود. ویتامینC یک آنتی اکسیدان بوده و رادیکال های آزاد بسیار واکنش پذیر دربافت ها را اصلاح می کند.
در یک سلول سرطانی، رادیکال های آزاد می توانند به مولکول های بزرگی از جمله پروتئین، لیپیدها و DNA آسیب وارد کرده و منجر به مرگ سلولی شود. تحقیقات حاکی از آن است که یک نوع تهاجمی از سرطان که دارای جهش در ژن KRAS است، در برابر آسیب های رادیکال آزاد در اثر دوز بالای ویتامینC آسیب پذیر است. سرطان های جهش یافته KRAS در برابر سایر روش های درمانی سرطان مقاوم هستند و افراد مبتلا به این سرطان ها میزان بقای کمتری دارند.
دانشمندان تخمین می زنند که این جهش ها تقریباً در یک چهارم کلیه سرطان های انسانی و حدود ۴۰٪ از کل سرطان های روده بزرگ رخ می دهد. با این حال، تزریق ویتامین به طور مستقیم به جریان خون مضر است. به نظر میرسد ترکیب ویتامینC با شیمی درمانی بهترین نتایج را در سرطان های جهش یافته KRAS به همراه دارد. با این حال، این روش درمانی به بافت سالم نیز آسیب می زند.
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) دریافته اند که اتخاذ یک رژیم غذای مشابه روزه داری می تواند اثرات ویتامین بر سلول های سرطانی را افزایش دهد. در واقع، کاهش کالری دریافتی، باعص حساس تر شدن سلول های سرطانی می شود. کاهش مصرف کربوهیدرات و پروتئین در این روش بسیار مفید است. هنگامی که بدن ذخایر گلیکوژن خود را کاهش دهد، مجبور به تولید انرژی از منابع غیر کربوهیدرات شده و این مسئله آسیب پذیری سلول های سرطانی را افزایش می دهد.
امید است تحقیقات بیشتر در این زمینه بتواند به درمان مؤثرتر تومورها و افزایش بقای بیماران کمک کند.