هورمون

بخش هورمون
بخش هورمون

یکی از مهم ترین و گسترده ترین بخش ها در آزمایشگاه پردیس، بخش هورمون شناسی و ایمنی شناسی بوده که از قوی ترین و دقیق ترین بخش های هورمون شناسی در سطح استان به شمار می رود. در این بخش بیش از ۱۶۰ نوع آزمایش مختلف با روش های متنوع و مناسب با هر آزمایش بر روی نمونه های سرم، پلاسما، ادرار، مدفوع و دیگر مایعات بدن انجام می شود.

در بخش هورمون شناسی آزمایشگاه پردیس، آزمایش ها توسط ۱۰ پرسنل مجرب با ۹ دستگاه انجام می شود. دستگاه های این بخش به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه به روش کنترل کیفی داخل آزمایشگاهی، بین آزمایشگاهی و حتی خارجی کنترل می شوند تا جواب آزمایش ها با دقت و صحت بالا در اختیار پزشک و مراجعین محترم قرار گیرد. در این بخش تعیین خطرات بارداری (غربالگری) توسط نرم افزار Benetech انجام می شود.

این نرم افزار از جامع ترین و برجسته ترین نرم افزارها در عرصه غربالگری سندروم داون، نقص لوله عصبی، پاتو، ادوارد و SLOS در جهان محسوب می شود. این نرم افزار با توجه به سن و وزن مادر، مصرف سیگار، ابتلا به دیابت نوع یک، لقاح مصنوعی (Ivf)، غلضت مارکرهای سرمی، سونوگرافی و سایر مارکرها میزان خطر ابتلا به سندروم داون و نقص لوله عصبی را محاسبه می کند. این آزمایش ها باید در سه ماهه اول (۱۰هفته و ۵ روز الی ۱۳ هفته و ۶ روز) و سه ماهه دوم (هفته ۱۴ الی ۲۲) انجام شوند و بهترین زمان برای انجام غربالگری سه ماهه دوم هفته ۱۵ الی ۱۶ است. قسمت اعظم آزمایش ها در این بخش به روش CLIA انجام می شود.

star_rate

روش ها و دستگاه های به کار گرفته شده در این بخش به شرح ذیل است:

  1. روش الکتروکمی لومینسانس توسط چهار دستگاه Cobas e411 شرکت Roch آلمان
  2. روش کمی لومینسانس توسط دو دستگاه Immulite 2000 وImmulite 2000 xpi شرکتSiemens آلمان
  3. روش الایزا به وسیله ۲ دستگاه الایزای اتومات هیومن (Human آلمان)

همچنین، در موارد مورد نیاز دستگاه کروز (Chorus ایتالیا) مورد استفاده قرار می گیرد.
روش ایمنوفلورسانس نیز توسط پرسنل با تجربه در این زمینه انجام می شود.