سریع غذا خوردن و عوارض آن
سریع غذا خوردن مضرات زیادی برای بدن دارد که اضافه وزن، مشکلات قلبی، دیابت و سکته از جمله آن هاست. براساس یک مطالعه جدید انجام شده توسط انجمن قلب آمریکا، غذا خوردن سریع، به طور جدی بر سلامت قلب تأثیر می گذارد. در این مطالعه عوامل خطر بیماری های قلبی مانند فشار خون بالا نیز در نظر گرفته شد. در این بررسی همچنین مشخص شد که سریع غذا خوردن می تواند اضافه وزن را به دنبال داشته باشد.
محققان ژاپنی نیز در دانشگاه هیروشیما بیش از ۱۰۰۰ شرکت کننده را در طی ۵ سال مورد بررسی قرار دادند. در این بررسی ارتباط سرعت خوردن و بروز سندرم متابولیک ارزیابی شد. سندرم متابولیک به مجموعهای از شرایط گفته می شود که شامل فشار خون بالا، سطح بالای انسولین در خون، چربی اضافی در اطراف شکم و سطوح افزایش یافته چربی خون است. سندرم متابولیک خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته و دیابت را افزایش می دهد. براساس نتایج به دست آمده، سریع غذا خوردن احتمال بروز این سندرم را افزایش می دهد.
از طرف دیگر، با توجه به افزایش بروز بیماری های قلبی، دیابت، و چاقی، این یافته ها اهمیت تنظیم سرعت غذا خوردن را بیش از پیش نشان می دهد زیرا از میان عوامل متعددی که در ایجاد این مشکلات نفش دارند، سرعت خوردن مسئله ساده ای است که می توان به راحتی آن را کنترل کرد. براساس نتایج این بررسی ها، احتمال بروز سندرم متابولیک در افرادی که سریع غذا می خورند دو برابر بیشتر از سایرین است.